НОВИНИ

Десет министри на парламентарен контрол

Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол в петък, 21-и юли. Парламентарният контрол ще се излъчи директно утре от 11:00 ч. по БНТ2.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:20, 20.07.2017
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
десет министри парламентарен контрол

Пръв на трибуната ще застане вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Към него има само два въпроса – единият е относно разпродажба на военни клубове в страната, а вторият относно финансовото състояние на „ТЕРЕМ - ЛЕТЕЦ“ ЕООД и сключвани договори от дружеството.

Веднага след Каракачанов на парламентарната трибуна ще застане министърът на правосъдието Цецка Цачева, която в предишния кабинет бе председател на парламента. Към нея също има два въпроса. Първият е от депутата Павел Шопов относно строителство и въвеждане в експлоатация на нови места за изтърпяване на наказанията, а вторият въпрос е от Васил Антонов и е относно конкретни действия срещу практиката за назначаване на изтърпяващи наказание „лишаване от свобода“ на длъжности в българските затвори.

Третият препитан министър ще бъде на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той ще трябва да дава отговори на общо 13 въпроса, сред тях: относно строителството на пътя Бургас-Несебър-Слънчев бряг; относно замърсяване на питейна вода с арсен в три малки населени места в област Монтана; относно преустановена процедура за съгласуване и реализиране на Хидровъзел „Брезница“ в община Гоце Делчев; относно завършване на републикански път I-7 - Върбишки проход и др.

Четвърти в контрола ще се включи Бисер Петков, министър на труда и социалната политика. Той ще отговори на въпрос относно тенденцията за рязко намаляване на броя на осиновяванията.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев също ще участва в контрола. Към него има общо 6 питания и въпроси.

Вълчев ще трябва да даде отговори на въпроси относно условията за получаване на стипендии от ученици след завършено основно образование, които са с трайни увреждания и/или без родители и относно условията и реда за допълнително финансиране на средищните детски градини и училища.

Министърът на културата Боил Банов ще отговаря пред депутатите за разходването на предвидените финансови средства за българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и на въпрос относно подготовката на НДК за председателството. Банов ще бъде питан и за финансирането на читалищата.

В парламентарният контрол ще участват още министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда Нено Димов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самоуби се вокалистът на „Линкин парк“
Самоуби се вокалистът на „Линкин парк“
Въведоха промени в синята и зелена зона в София
Въведоха промени в синята и зелена зона в София