НОВИНИ

Десет жертви на пожарите в Калифорния

Расте броят на жертвите на пожарите, засегнали някои винарски райони на Калифорния. Първоначално бе съобщено за един загинал, но по нови данни жертвите вече са десет.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:32, 10.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Няколко големи горски пожара се разразиха в щата Калифорния в САЩ, като особено засегнати са винените райони Напа и Сонома. Загиналите до момента са десет души, а хиляди са евакуирани.

Робърт Джордано, шериф на Сонома: Броят на жертвите се променя. Още е твърде рано, дори не можем да достигнем до някои места...

Силните ветрове, достигащи до 80 км/ч допълнително усложняват обстановката. В район северно от Сан Франциско, горят 14 големи пожара. Пламъците са обхванали над 160 кв. километра. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс увери хората, че имат пълната подкрепа на федералните власти.

Майк Пенс - вицепрезидент на САЩ: Преживяхме месец и половина предизвикателства след ураганите, засегнали Тексас, Флорида, Вирджинските острови, Пуерто Рико. Но искам да уверя хората от Калифорния, и от името на президента Тръмп, в пълната подкрепа на нашата администрация.

Около 114 000 домакинства са останали без ток. Унищожени са най-малко 1500 жилищни и бизнес сгради. В три окръга - Напа, Сонома и Юба е обявено извънредно положение. В град Санта Роса е обявен полицейски час от залез до изгрев слънце като мярка за борба с мародери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Боян Петров пред БНТ: Трябваше много търпение за покоряването на Дхаулагири
​Боян Петров пред БНТ: Трябваше много търпение за покоряването на Дхаулагири
Национална стачка във Франция
Национална стачка във Франция