НОВИНИ

Десетият най-голям кариерен форум се проведе в София

Работодатели и кандидати се срещнаха на десетият най-голям кариерен форум в столицата. Юбилейното издание е за българи с опит и образование в чужбина. Целта е да се даде възможност на търсещите работа специалисти, да получат повече информация за професионалната им реализация в България. Все повече висококвалифицирани българи се завръщат в страната ни, за да търсят работа тук. Организаторите споделят, че най-много участници идват от Англия и Германия. Следват ги, завърналите се от САЩ, Холандия и Франция. Форумът е под патронажа на Европейския парламент.

bnt avatar logo
от Ирена Маринова
15:30, 05.09.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
десетият голям кариерен форум проведе софия

Теодор Стойчев, ръководител на информационното бюро на ЕП в България споделя, че винаги има нужда от достатъчно квалифицирани, амбициозни хора.

Теодор Стойчев, ръководител информационно бюро на Европейския парламент в България: Факт е, че има нужда от млади и амбициозни хора, който са получили подходяща квалификация. Били са също така и в чужбина, което е много полезно качество, поради простата причина, че отивайки в чужбина ти се сблъскваш с една различна от твоята културна среда, с една различна от твоята образователна или работна етика.

Според Карамфила Котуманова, която работи във фирмен отдел „Човешки ресурси“, който се занимава с подбор на кадри, важно е доброто владеене на чужди езици.

Карамфила Котуманова, „Човешки ресурси“ във фирма: Френски, немски, испански, португалски, италиански, арабски и други, като те трябва да бъдат на доста високо ниво, поне C1. За мен хората които са тук са доста подготвени. Те знаят какво искат, знаят какво търсят.Мотивирани са да се развиват.В крайна сметка, крачката да се върнеш от друга държава,за да се развиваш тук си е сама по себе си доста сериозна.

Посетител на форума ни сподели, че присъства на него, защото се надява да си намери работа, след като се е завърнала от чужбина, където е завършила образованието си.

Лилия Костова: Говоря английски и немски език и се надявам да намеря робота с тези два езика, като педагог. Тук съм днес, защото преди шест месеца се върнах в България след образование в чужбина и в момента ми предстои да си намеря работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11-годишно момче се самозастреля с ловна пушка
11-годишно момче се самозастреля с ловна пушка
Проучване: Българите масово възприемат политическия елит за корумпиран
Проучване: Българите масово възприемат политическия елит за корумпиран