Десетки милиони са щетите по републиканската пътна мрежа от дъждовете и свлачищата през последните два месеца. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му, ще бъдат отпуснати колкото средства са необходими за покриване на щетите върху държавната и общинска инфраструктура.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Ако трябва да направим анализ на всички увредени участъци от републиканската пътна мрежа от свлачищата и дъждовете през последните два месеца, говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско по общинската и държавна инфраструктура щетите от дъждовете са над 6 милиона лева, последното свлачище в Смолянско е над 7 милиона лева, Мизия - около 3 милиона, Дупница около 600 000 лева за общинска пътна инфраструктура.
Частичното бедствено положение в Смолянско остава заради свлачищата

Частичното бедствено положение в Смолянско остава заради свлачищата

След обилните дъждове, ситуацията в Смолянско остава сериозна. В сила е частичното бедствено положение в общините Чепеларе и Девин. В девинското село...

Министърът припомни, че за Тетевенско Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е отпуснала около 500 000 лева за първоначалните щети, аварийното укрепване. Всичко друго е описано и като поражения ще бъде покрито от бюджета на Комисията, добави Нанков.

По думите му колкото и да е лимитиран бюджетът на Комисията, щетите се покриват, както в Мизия, така и в Тетевен, и в Смолянско.

Нивата на реките в Тетевенско се покачват след новите валежи

Нивата на реките в Тетевенско се покачват след новите валежи

След падналите валежи през последното денонощие, нивата на реките Вит и Осъм в Ловешка област са се покачили значително. В Тетевен и Рибарица водата е...

Днес министър Николай Нанков, заедно с премиера Бойко Борисов и председателя на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, инспектира строителството на автомагистрала "Хемус" в участъка между Ябланица и Боаза.

Участъкът на АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза ще бъде завършен предсрочно

Участъкът на АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза ще бъде завършен предсрочно

Инспекция на строителството на магистрала "Хемус" в участъка между Ябланица и Боаза направиха регионалният министър Николай Нанков и шефът Пътната аге...