НОВИНИ

Десетки населени места в Югозападна България са без електричество

Сложна е метеорологичната обстановка в планинските части в Югозападна България. Засегнати са електропроводите, които преминават през тях, и захранват с електроенергия населените места в общините Разлог, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджи Димово и Петрич, съобщиха от ЧЕЗ Разпределение.

bnt avatar logo
от БТА
13:07, 26.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
десетки населени места югозападна българия без електричество

В планината снегът достига до един метър. До момента дружеството локализира 6 счупени стълба, като обходите продължават. Непроходими са второстепенни пътища, което силно затруднява работата на служителите. Компанията командирова допълнителни екипи от София и Благоевград, които да съдействат на колегите си за по-бързо справяне с възникналата ситуация.

ЧЕЗ Разпределение превозва полимерни стълбове, произведени по нова технология и внедрени през миналата година. Те са по-леки и разглобяеми на две, което позволява на служителите да ги носят на ръце през планината и непроходимите пътища. Това ще позволи по-бърза реакция, тъй като монтирането на стандартните стълбове предполага изчакване на спокойна обстановка и възможност за придвижване. В момента ЧЕЗ Разпределение превозва и допълнителни количества изолатори и проводници към засегнатите места. Компанията изпрати и повече АТВ-та с вериги за сняг, допълниха от дружеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на имигрантите, влезли през 2018 г. в ЕС от Турция, е нараснал с над 20%
Броят на имигрантите, влезли през 2018 г. в ЕС от Турция, е нараснал с над 20%
Втори ден от фестивала Сурва в Перник
Втори ден от фестивала "Сурва" в Перник