НОВИНИ

Десетки се спуснаха с "въздушния тролей" в река Искър при Мездра

С оригинална атракция по въздух и вода изненада посетителите си археологическият комплекс „Калето” край Мездра. Над 100 търсачи на силни усещания се възползваха от възможността да прелетят над река Искър по така наречения въздушен тролей и да си вземат един студен душ в летните горещини.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:59, 09.08.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Античната и средновековна крепост „Калето” край Мездра е изградена върху огромна скала на левия бряг на древната река и е защитавала единствения в района брод за преминаване между двата бряга. Отвесната каменна стена предлага отлични условия за практикуване на скално катерене и подготовка на алпинисти.

Ангел Цветков, инструктор: "Техниката се използва при спасителни акции, в пещерното дело и алпинизма и за атракция. - Каква е емоцията? - Емоцията е невероятна при допира с водата, тъй като влизаш с голяма скорост във водата и получаваш едно приятно охлаждане".

Сред любителите на екстремните усещания имаше много деца и младежи, както и гости от чужбина. Оказа се, че билетът за въздушния тролей е безплатен.

Димитър Павлов, управител на комплекса: - Тази атракция привлече такива като вас и по този начин помага за популярността на „Калето”, привлича вниманието на хората. Както виждаме, има голям интерес и това няма да е последната такава изява. Прекрасно е чувството и мога да ви пожелая да опитате, това е чист адреналин!"
Калина, участник: - О-о-о, супер, особено в тази жега да се разхладиш! Тръгваме от моста, минаваме над реката, падаме във водата и после стигаме до другия бряг и така свършва тролеят".
Ноелия и Барбара от Испания: "Това е нещо различно, което никога не сме правили досега и ни е много интересно. Много е приятно в такъв топъл ден да сме навън, да прекараме времето сред много хора, сред природа".

Организаторите от археологическия комплекс и местния пещерен клуб в Мездра смятат да превърнат въздушно-водната пързалка в традиция за развлечение за туристите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 загинали при нападение срещу болница в Северна Сирия
13 загинали при нападение срещу болница в Северна Сирия
Мексико се готви за тропическата буря Хавиер
Мексико се готви за тропическата буря "Хавиер"