НОВИНИ

Десетки семейства от Тетово дължат над 22000 лева сметки за вода

Близо 200 семейства от русенското село Тетово дължат над 22 000 лева на водоснабдителното дружество в Кубрат. Хората твърдят, че причината за огромните им задължения са неизправните водомери. От дружеството обаче казват, че сметките са се натрупали, защото абонатите не са си плащали редовно.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
19:03, 15.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Преди дни в Тетово заваляли уведомления от съда, че десетки семейства трябва да платят на водоснабдителното дружество "Меден кладенец" в Кубрат сметки от по 500 лева за периода от 2014-та година до октомври миналата година. Сред потърпевшите е Светла Стоянова.

Светла Стоянова
"Ни пералня, сама жена съм. Аз на корито се къпя, не на баня. Една чешма отвънка само."

През октомври миналата година водоснабдяването в село Тетово било прехвърлено от дружество "Меден кладенец" - Кубрат към русенското.

Невяна Атанасова – кмет на с. Тетово
"Някои от водомерите, които са намерени в шахтите, са били по на 20-30 години."

Според Румен Петков, който е управител на водоснабдителното дружество в Кубрат, сметките на хората от Тетово са големи, най-вече защото те не са си плащали редовно. На въпроса защо неизправните водомери, които са на по 20-30 години не са били подменяни, той ни отговори, че ако някой абонат се е съмнявам в средството за измерване на изразходената вода, е трябвало да подаде заявление в дружеството и устройството му да мине на проверка. Освен това абонатите са имали възможност да оспорят сумите преди година, а не сега, когато имали по 20-30 неплатени фактури, каза още Румен Петков.

Светла Стоянова
"Хич не знам, ще се помъча на разсрочено плащане, колкото мога."

От октомври 2015-та година до сега са подменени 800 от всички 1200 водомери в селото, казаха от "Водоснабдяване и канализация" Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на средства в бюджета за 2017 г. за култура и медии
Недостиг на средства в бюджета за 2017 г. за култура и медии
Божидар Лукарски: Вотът заРумен Радев не е вот на БСП
Божидар Лукарски: Вотът заРумен Радев не е вот на БСП