НОВИНИ

Десетки сигнали за припаднали хора от горещините са получени в Спешна помощ

Лекарите съветват, особено по-възрастните хора и хронично болните, ако нямат спешна работа между 9 сутринта и 6 вечерта, да не излизат навън. За целия ден Спешна помощ имаше на разположение 15 екипа, които да се отзоват на сигналите от цялата столица и още 42 села.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:14, 07.08.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

През първия ден от изплащането на пенсиите много възрастни хора забързаха към пощенските клонове, за да си ги получат. Заради горещините някои от тях се почувствали зле.

И така станали част от десетките попаднали в Спешна помощ. Някои с инсулти, други в прединфарктни състояния, трети със счупени ръце и крака, вследствие на припадъка.

Д-р Бистра Стайкова, завеждащ отделение в Спешна помощ: Хората, които са хипертоници трябва да знаят, че през тези топли дни трябва да са се консултирали с кардиолозите, за да могат дозите на антихипертензивните лекарства да бъдат намалени, защото това допълнително води до високи температури, разширяване на съдовете и до спадане на налягането.

Горещините влияят не само на възрастните хора, но и на децата, които също не трябва да стоят на слънце през най-горещите часове.

А иначе за всички се препоръчва през лятото да се обличаме с широки памучни дрехи в светли тонове, шапката е задължителна, водата в чантата-също. Ако все пак сте я забравили, от Столичната община раздадоха стотици бутилки на "Орлов мост" и на пл. "Св. Неделя".

Вяра Петрова, директор на Дирекция "Интеграция за хора с увреждания, програми и проекти"към СО: Това ни е целта. В най-горещите часове и дни да бъде раздавана, за да може да помогнем на хората по-спокойно да преживеят деня.

Утре ще раздават вода и на пилоните пред НДК, защото отново се очакват високи температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа инвестира против санкциите срещу Иран
Европа инвестира против санкциите срещу Иран
Надежда за оцелели под отломките след труса в Индонезия
Надежда за оцелели под отломките след труса в Индонезия