НОВИНИ

Десетки творци призоваха група "Рейдиохед" да отмени концерта си в Израел

Десетки творци призоваха в отворено писмо група "Рейдиохед" да отмени концерта си в Израел на 19 юли, за да изрази съпричастност към кампанията за културен бойкот, водена от палестински активисти.

bnt avatar logo
от БТА
11:19, 25.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
десетки творци призоваха група рейдиохед отмени концерта израел

"Рейдиохед" има насрочен концерт в Тел Авив на 19 юли. Това е последната дата от турнето на групата, което обхваща големите фестивали Коачела в САЩ и Гластънбъри в Англия.

Музикантите от "Рейдиохед" са с леви убеждения. Те са подкрепяли каузите на Тибет, "Амнести интернешънъл", борбата срещу климатичните промени.

Сред подписалите писмото са музикантите Роджър Уотърс, "Соник ют", Ник Сиймур, "Краудид хаус", писателите Алис Уокър и Хари Кънцру, нобелистът Дезмънд Туту.

Кампанията за културен бойкот на Израел е със смесен успех. Стиви Уондър, Карлос Сантана и Лорън Хил отказаха да изнесат там концерти, но Пол Маккартни, "Ролинг стоунс", Елтън Джон, Бон Джоуви пяха там.

Защитниците на Израел твърдят, че подкрепящите кампания са лицемери, защото отказват да се представят в Израел, но са готови да се изявяват в държави под диктатура.

"Рейдиохед" не са свирили в Израел от 2000 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив се сдобива с драконови лодки
Пловдив се сдобива с драконови лодки
Конфискации на банкови сметки, заплати и пенсии в Гърция заради задължения
Конфискации на банкови сметки, заплати и пенсии в Гърция заради задължения