Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник, направил опит за взломна кражба в частен имот в града. Инцидентът е станал на 14 февруари. 17 годишният младеж получи от Ямболската полиция благодарствена грамота за гражданска доблест и отговорност.

Ямбол

Иван е ученик в Ямболската техническа гимназия. По време на час видял през прозореца как крадец се опитва да влезе в съседна на училището къща. Собственикът обаче си бил у дома и кражбата била осуетена. Когато се прибирал от училище, Иван отново видял крадеца и веднага позвънил на баща си, който е полицай.

Иван Димитров, ученик: Казах си това е престъпника и по-добре да бъде заловен, защото може да има още кражби от негова страна....


За постъпката си Иван получи благодарствена грамота от ямболската полиция за проявената гражданска доблест.

комисар Георги Кючуков, началник отдел “Охранителна полиция“ в ОДМВР Ямбол: ... той много ни помогна тъй като е очевидец на самото събитие, което е станало на 14-ти. Без негова помощ може би нямаше да го, може би по-късно да го заловим, но в момента ние работим по горещи следи и лицето е задържано.

От полицията се надяват, че с постъпката си Иван ще провокира и неговите съученици да са бдителни и да проявяват гражданска съвест.