НОВИНИ

Десислава Атанасова: ​Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов ВСС

Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш съдебен съвет, каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 19.09.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Мина изслушването на кандидатите за членове на ВСС в правна комисия. Предстои гласуването в пленарна зала. Предполагам, че през тази седмица и ако влезе като точка в програмата ни за работа, ще се случи до края на седмицата.

Атанасова коментира и че обвиненията, отправени към президента, са свързани с факти и че Комисията, която ще проучва сделката за купуване на изтребители в Народното събрание, трябва да ги провери.

Десислава Атанасова депутат, ПГ на ПП ГЕРБ: На хората и на обществото вече им е досаден разговорът за лобисти. Надявам се всички, в каквито и позиции да са били, да са лобирали за българския интерес. Само че когато искаш думите ти да имат тежест, те не бива да бъдат оборвани с факти. Колегата Антон Тодоров има конкретни факти и аз предполагам, че комисията по този случай, която е сформирана в Народното събрание, ще провери тези факти. За да имат тежест думите, дори и на президента, те не трябва да са в сблъсък с фактите.

Държавният глава и управляващите влязоха в задочен спор по темата за бойните самолети на армията ни. Първо от ГЕРБ обявиха, че президентът Румен Радев в качеството си на командир на Военновъздушните сили е участвал в преговори именно с производителите на "Грипен", а след това президентът отговори от Ню Йорк, където е на 72-та сесия на Общото събрание на ООН.

;

Премиерът Бойко Борисов коментира, че се съмнява, че "Грипен" са най-добрите изтребители, затова управляващите искат парламентарната комисия за проучване на избора на нов боен самолет да направи оценка. По думите на премиера армията се нуждае първо от сухопътна техника, защото такава е отбранителната ни доктрина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима ранени при инциденти на протест в Атина
Петима ранени при инциденти на протест в Атина
Пучдемон: Испанското правителство нарушава фундаментални човешки права
Пучдемон: Испанското правителство нарушава фундаментални човешки права