НОВИНИ

Десислава Иванчева е настъпила сериозни интереси, твърдят нейни защитници

Десислава Иванчева е настъпила сериозни строителни интереси и това е причината за нейния арест, обявиха от сдружение "Зелен Младост" на пресконференция против презастрояването на столицата.

bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 18.04.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На местата, на които трябваше да седят Иванчева и заместник-кмета Петрова символично бяха поставени шапки. От "Зелен Младост" продължават да настояват да отпадне параграф 28 от новоприетия закон за устройство и застрояване на Столичната община, според който озеленените площи могат да бъдат с изменено предназначение, ако Общинският съвет реши.

След пресконференцията те показаха подкрепата си към арестуваните с плакати пред Съдебната плата.

Кирил Георгиев: Не ми се вярва тя да е взела този подкуп, мисля, че парите са подхвърлени от строителната мафия, която има големи интереси в София и в Младост, който вече е много презастроен.
Гергана Митренова, жител на Младост: Тя от началото на мандата си спира строежи в квартала ни, който и без това е презастроен. Всички ние искаме да живеем нормално, да имаме въздух, зелени пространства, да има къде да играят децата, места за нормален спокоен живот, без излишен шум и коли. Това беше човекът, който отстояваше тези интереси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Google инвестира в българското образование
Google инвестира в българското образование
Билети вече могат да се купуват през онлайн системата на НДК
Билети вече могат да се купуват през онлайн системата на НДК