НОВИНИ

Десислава Иванчева е взела още 10 дни отпуск, съобщи Фандъкова

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева, която е в ареста, си е взела още 10 дни отпуск. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Определеният от Общинския съвет за заместник на Десислава Иванчева - Владимир Клисуров, от днес също е в 4-дневен отпуск. Миналата седмица той подаде молба за напускане, но тя може да бъде приета само от арестуваната за подкуп Иванчева. Все още няма информация дали тя ще я разпише. На неговия пост в момента е арх. Румен Русев.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:44, 08.05.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Все още не е ясно кой ще управлява "Младост" след като изтече отпуската на Владимир Клисуров. При инспекцията на ремонт на улица в квартал "Илинден" кметът на София - Йорданка Фандъкова за пореден път каза, че се надява скоро работата в район "Младост" да потръгне, но без да се стига до другата крайност - разписване на всички преписки без дискусии и решения, справедливи за всички страни.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Трябва да се гледат конкретните случаи, да се търсят решения, така че и гражданите да бъдат удовлетворени и собствениците и инвеститорите да бъдат компенсирани, но трябва да има решения от страна на районната администрация.

При наличието на такива предложения, общинският съвет ще ги разгледа приоритетно, за да се ускорят забавените през последните години процедури, обеща столичния кмет.

След ремонтите на големите булеварди в София, дойде ред и на вътрешнокварталните улици. Тази пролет те са приоритет и за тях са отделени 38 милиона лева от бюджета. Ул. "Божана" в квартал "Илинден" е първата изцяло реновирана за сезона.

Тази улица я предложи районният кмет и с оглед на нейното състояние, което беше лошо и с оглед на това, че тук беше направено саниране на сгради, това е един модел за комплексен подход.

Хората от квартал "Илинден" не пропуснаха възможността лично да се оплачат на Йорданка Фандъкова за счупените пейки и лаят на бездомните кучета през нощта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се оттеглят ли САЩ от ядрената сделка с Иран?
Ще се оттеглят ли САЩ от ядрената сделка с Иран?
Теменужка Петкова: Комисията за ЧЕЗ не е прах в очите на хората
Теменужка Петкова: Комисията за ЧЕЗ не е "прах в очите" на хората