НОВИНИ

Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите не бяха в мен, а в колата

Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали. Това каза пред журналисти кметът на район „Младост“ Десислава Иванчева. Тя бе доведена в съдебната зала за заседанието по гледането на мярката ѝ заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова. Двете говориха зад стъклената преграда в съдебната зала и се наложи да подвикват към журналисти, за да могат да бъдат чути.Иванчева извика, че подкупът е даден от "Ваклин-груп". Според нея е имало заговор да се сложи служебен кмет на Младост - Румен Русев. Каза, че ръцете й са светили, защото са й дали да подпише маркиран лист.

bnt avatar logo
от Фокус
14:15, 20.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
десислава иванчева светели ръцете парите бяха мен колата

Според Иванчева е имало заговор. "Парите на бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", крещеше Иванчева през стъклото.

Относно бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: „Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче“. На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: „Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат“.

На въпрос дали е ходила в кафенето в градинката „Кристал“ и имала ли среща с Дюлгеров, Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе. „Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите са вероятно подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен", поясни тя.

Иванчева каза още, че без опис са претърсени двете дамски чанти и кашона с пари. "Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава че всичко е било подметнато и намерено“, обясни тя.

Тя показа и лист с написан на него текст.

"Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания", каза Иванчева и обясни, че причината за акцията срещу нея е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община "Младост".

„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото.

По-рано днес прокуратурата поиска постоянен арест за Иванчева, Петрова, както и за бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров. Повдигнати са им обвинения по чл. 302а НК – подкуп в особено големи размери.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева, уточниха още от държавното обвинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Башар Асад върна на Франция Почетния си легион
Башар Асад върна на Франция Почетния си легион
Търси се консенсус по закона за детско правораздаване
Търси се консенсус по закона за детско правораздаване