НОВИНИ

Окончателно: Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста, реши окончателно Апелативният спецсъд. По време на заседанието прокуратурата изнесе данни, че Иванчева е опитала да манипулира системата в община "Младост", като с помощта на служителка в деловодството пренасочвали забавените преписки към нейните заместници. Десислава Иванчева поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотконение, защото има здравословни проблеми.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:37, 05.07.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Още преди началото на заседанието Иванчева помоли режимът и да бъде сменен с по-лек, защото има сериозни проблеми със здравето. Освен паник атаки, Иванчева има тумор и записан час за хоспитализация в началото на август.

Десислава Иванчева: Бях на диазепам, сега съм на едни малки розови хапчета. Имам болки в главата, имам и корденом, има съмнение, че може да се увеличи. Имам ин-витро процедури да правя, което е основното, но преди това трябва да си оправя стреса, имам да се занимавам здравословно, така че ако има опция за домашен с право на опция за лекуване, не е проблем за мен.

Съдът обаче потвърди най-тежката мярка за Иванчева. Основният аргумент е, че подсъдимата~може да извърши друго престъпление. Според прокурор Тихомир Стоев има данни, че Иванчева, с помощта на служителка в община "Младост" - се е опитвала от килията да манипулира деловодната система.

Тихомир Стоев, прокурор: Според нас това е направено с цел да се противодейства на тезата на прокуратурата, че преписките са бавени от страна на Иванчева, а всъщност са бавени от заместник кметовете. Предстои разпит на тази деловодителка, която го е направила.

Адвокатът на Иванчева Димитър Марковски обаче е категоричен, че тя е жертва на манипулация.

Димитър Марковски, адвокат на Десислава Иванчева: При тези доказателства които има, нашето мнение е, че Иванчева не искала по никакъв начин и форма пари от г-н Ваклин.

От съдебната зала Иванчева призова новия кмет на район "Младост" арх. Румен Русев да продължи нейната политика и да не спира даренията от инвеститорите в квартала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС въвежда система за контрол на пътниците от трети страни, пътуващи безвизово
ЕС въвежда система за контрол на пътниците от трети страни, пътуващи безвизово
Нова организация на движението в центъра на София
Нова организация на движението в центъра на София