Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста, реши окончателно Апелативният спецсъд. По време на заседанието прокуратурата изнесе данни, че Иванчева е опитала да манипулира системата в община "Младост", като с помощта на служителка в деловодството пренасочвали забавените преписки към нейните заместници. Десислава Иванчева поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотконение, защото има здравословни проблеми.

Още преди началото на заседанието Иванчева помоли режимът и да бъде сменен с по-лек, защото има сериозни проблеми със здравето. Освен паник атаки, Иванчева има тумор и записан час за хоспитализация в началото на август.

Десислава Иванчева: Бях на диазепам, сега съм на едни малки розови хапчета. Имам болки в главата, имам и корденом, има съмнение, че може да се увеличи. Имам ин-витро процедури да правя, което е основното, но преди това трябва да си оправя стреса, имам да се занимавам здравословно, така че ако има опция за домашен с право на опция за лекуване, не е проблем за мен.

Съдът обаче потвърди най-тежката мярка за Иванчева. Основният аргумент е, че подсъдимата~може да извърши друго престъпление. Според прокурор Тихомир Стоев има данни, че Иванчева, с помощта на служителка в община "Младост" - се е опитвала от килията да манипулира деловодната система.

Тихомир Стоев, прокурор: Според нас това е направено с цел да се противодейства на тезата на прокуратурата, че преписките са бавени от страна на Иванчева, а всъщност са бавени от заместник кметовете. Предстои разпит на тази деловодителка, която го е направила.

Адвокатът на Иванчева Димитър Марковски обаче е категоричен, че тя е жертва на манипулация.

Димитър Марковски, адвокат на Десислава Иванчева: При тези доказателства които има, нашето мнение е, че Иванчева не искала по никакъв начин и форма пари от г-н Ваклин.

От съдебната зала Иванчева призова новия кмет на район "Младост" арх. Румен Русев да продължи нейната политика и да не спира даренията от инвеститорите в квартала.

Десислава Иванчева обжалва мярката си за неотклонение

Десислава Иванчева обжалва мярката си за неотклонение

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева обжалва мярката си за неотклонение. Тя иска да бъде освободена от ареста по здравословни причини.

Спецсъдът остави в ареста бившия кмет на район Младост Десислава Иванчева

Спецсъдът остави в ареста бившия кмет на район Младост Десислава Иванчева

Причината мярката за неотклонение отново да бъде разглеждана е, че Иванчева предостави епикризи за различни заболявания. В искането си тя заявява още,...