НОВИНИ

Десислава Минчева в търсене на идеалния свят

Тази вечер в галерия "Академия" беше открита изложба живопис на Десислава Минчева. Експозицията включва пейзажи и портрети предимно нови работи, създадени през последните шест месеца. Художничката е завършила Националната художествена академия, специалност „Живопис", при академик Светлин Русев и е професор по рисуване. Конкретният повод за изложбата е 60-годишния юбилей на авторката.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
22:35, 30.05.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
десислава минчева търсене идеалния свят

Човекът и природата са основните теми, които предизвикват емоциите и вдъхновението на Десислава Минчева и намират отражение в нейните творби. Чрез своята специфична изобразителна техника тя ни показва силата и красотата им, въвличайки ни в един магичен свят от чувства.

Десислава Минчева: "И природата, с която е невъзможно да се състезаваш в истинския смисъл на думата и хората, които са някаква бездна, докато откриеш какви са, така че според мен имам още много да дълбая в тази посока".

В последните десетина години художничката рисува пейзажи от Китай и от северното ни Черноморие. Тези места я обсебват със своята мистичност и сила. В портретите и фигурите търси Човека с цялата му, по думите ѝ, красива несъвършеност. В изложбата присъстват картини със специални за нея хора, като майка ѝ, синът ѝ и приятели.

Десислава Минчева: "Мен ме интересува човекът под кожата, под бръчките, под грима, ако искате. Има неща, които са много по-дълбоки, по-истински".

Желанието на Десислава Минчева да внушава непреходна красота и стремежът ѝ към съвършенство ѝ дават сили да продължава напред в търсене на своя идеален свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оправдаха Златко Баретата като шеф на банда за наркоразпространение
Оправдаха Златко Баретата като шеф на банда за наркоразпространение
Връчиха наградите за постижения в малкия бизнес
Връчиха наградите за постижения в малкия бизнес