НОВИНИ

Десислава Танева беше избрана за земеделски министър

Депутатите приеха внесената вчера оставка на Румен Порожанов и веднага след това одобриха кандидатурата на Танева. Това е втори мандат за нея като шеф на земеделското ведомство.

bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 15.05.2019
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

121 депутати подкрепиха кандидатурата на Десислава Танева.Петима от ДПС, които днес бяха дошли в парламента, гласуваха против. Те поясниха,че не са против смяната, а не приемат мнозинството от националисти и популисти.

Халил Летифов, ДПС: Не сме против оставката. Ако бяха отделно щяхме да сме за оставката и против новия министър.
Искрен Веселинов - ВМРО: С министър Порожанов имахме сериозни различия и затова не сме дълбоко разочаровани от неговата оставка.
;

Веднага след като пое за втори път земеделското министерство, Десислава Танева обеща диалог и фокус върху решаването на ежедневните проблеми на земеделските производители.

Десислава Танева - министър на земеделието, храните и горите: Това е най-тежкото министерство. Със земеделие се занимават 100 хиляди души в България. Животът в селските райони зависи от земеделието.

Десислава Танева не пожела да коментира дейността на своя предшественик. По думите ѝ смяната става в пика на изострена предизборна кампания и това дава своето отражение. Имаме да решаваме и репутационни проблеми, каза още тя.

;

Танева беше категорична, че заместник-председателят на държавен фонд Земеделие Иванка Багдатова-Мизова,чието име беше обвързано с поредния скандал около къщите за гости, ще бъде освободена от поста. Отстраняването ѝ беше поискано още преди две седмици от премиера Бойко Борисов, но се оказа,че тя продължава да изпълнява длъжността си. Този факт вчера беше изтъкнат от премиера като една от причините за оставката на Порожанов. Министър Танева очаква всякакви атаки, но не се вижда като следващ герой на Апартаменгейт. Поясни,че е имала високи доходи, докато работела в частния сектор и е декларирала е имуществото си.

Десислава Танева - министър на земеделието, храните и горите: В интерес на истината след влизането ми в политическия живот вече знаеш, че всичко което направиш в тази посока би се изтълкувало по обратен ред и нямам такива придобивания.

Новият стар министър смята, че изборът ѝ не би следвало да бъде изненадана нито за политиците, нито за бранша, тъй като цял живот се е занимавала със земеделие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор поиска информация за офшорни фирми и сметки на висши чиновници
Главният прокурор поиска информация за офшорни фирми и сметки на висши чиновници
МВР: Убитият в Костенец е имал роднинска връзка със Стоян Зайков
МВР: Убитият в Костенец е имал роднинска връзка със Стоян Зайков