НОВИНИ

Десислава Танева: Ще има промени в политическия екип

Ще има промени в политическия екип, това са нормални неща, заяви новоизбраният земеделски министър Десислава Танева. Веднага след като депутатите одобриха кандидатурата ѝ, Десислава Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер беше посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:02, 15.05.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
десислава танева промени политическия екип

Според Десислава Танева няма нищо изненадващо в нейния избор за министър, защото през целия си професионален път се е занимавала само със земеделие.

„Има много проблеми, репутационни проблеми и с тях трябва да се справяме и да ги решаваме“, подчерта тя и увери, че в работата си ще следва единствено политиките на диалог и планиране, както и предизборната програма на партията ѝ и коалиционното споразумение.

На въпроса какви ще бъдат първите и действия като министър, тя отговори кратко: „Ежедневните проблеми на българските земеделци“.

Заемайки поста обаче, Танева очаква и атаки срещу нея, напомняйки, че се намираме в условията на предизборна кампания.

„Животът ми е свързан само със земеделие, била съм в частния сектор 14 години. Имам ясно декларирани доходи. Да, те бяха значително високи, особено за времето си, да не говоря за възрастта ми, но всичко е декларирано. Знае се къде живея, какво съм придобила“, заяви още новоизбраният министър.

Засега не е ясно кой ще заеме мястото на Танева в парламента, както и кой ще оглави ръководената от нея земеделска комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус с магнитуд 2,7 по Рихтер край разложкото село Баня
Трус с магнитуд 2,7 по Рихтер край разложкото село Баня
Стрелба в мексикански курорт, има убит и ранени
Стрелба в мексикански курорт, има убит и ранени