Двегодишно момиченце и неговите родители са три от жертвите на жестоката катастрофа край Луковит. Те заедно с още едно младо семейство пътуват с лека кола "Фолксваген".

По все още непотвърдена информация колата, която е управлявана от единия от мъжете напуска пътното платно, навлиза в насрещната лента и се забива челно в автобус, пълен с пътници, който пътува по линията София - Свищов.

Много вероятно е шофьорът да е карал по-бързо от разрешеното, да е предприел изпреварване и заради хлъзгавия път да не е могъл да избегне удара. Той е толкова жесток, че всичките петима, които пътуват в колата, загиват на място. Четири часа след катастрофата пътните екипи успяха да извадят телата от колата ковчег, като разрязаха ламарините.

И петимата загинали са от Луковит.

Валентина Христова, роднина на загиналите: Остават децата сега, кой ще се грижи за тях. Голяма трагедия е това.

Все още не беше отминал първоначалния шок от катастрофата, когато в същия район, край ловешото село Сопот, верижна катастрофа отне живота на 31-годишен мъж от Стара Загора. В нея се удариха пет автомобила. Най-вероятната причина и за този инцидент е неправилно изпреварване на един от автомобилите.

В катастрофата има и ранени, като бяха откарани в различни болници, съобщиха от полицията в Ловеч.

Още по темата Войната по пътищата