Дете пострада тежко след падане от височина 2 метра във въжения парк в Благоевград. Инцидентът е станал на обяд. Веднага 6 годишното момиченце е транспортирано до благоевградската болница. Установено е, че е с тежка черепно-мозъчна травма и по-късно е било транспортирано в Пирогов.

Благоевград

Детето се е катерело във въжения парк, като е било на първо ниво - позволено за деца на неговата възраст.

Стоян Младенов, инструктор на въжения парк: „Разбрах, че детето е в несвяст, докато беше си изкарало въздуха, беше с лека цицина на главата, отреагирахме веднага.”

Инструкторите от парка казаха, че момиченцето е било с обезопасителен колан, който се закопчава с два карабинера за въжетата.

Стоян Младенов, инструктор на въжения парк: “Всяко едно въже издържа над тон и половина, няма начин да се скъса.”

По време на инцидента в парка са работили само 3 инструктори, а не както обикновено 7. Те трябвало да наблюдават над 25 деца.

Кирил Манов, началник на „Сигурност и обществен ред”- Община Благоевград: „Грешка от страна на инструктори и съоръжение няма."

От Инспекцията по труда в Благоевград казаха, че ще извършват проверка. Броят на инструкторите, които наблюдават децата по време на игра, ще бъде увеличен през почините дни с още двама души, казаха от Община Благоевград.