НОВИНИ

Дете почина от недохранване в Хасково

Сърдечна недостатъчност е причината за смъртта на 2-годишния Теодор от хасковското село Николово. Това е посочено в смъртния акт на детето. Според медиците момченцето било недохранено. Аутопсията показала, че момченцето е било в хронично тежко болестно състояние и е тежало едва 9 килограма. Според Социалната служба в Хасково и близки до семейството на момченцето са полагани добри грижи и родителите са се борили за здравето му.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
18:57, 09.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Малкият Теодор е имал тежка кожна инфекция, увредени бъбреци и трайно обездвижване на ставите.Близки на родителите твърдят, че майката и бащата полагали грижи за детето и то няколко пъти било карано до клиника в Пловдив за лечение. Семейството е трябвало да пътува до там и вчера.

Д-р Димитър Кючуков, началник "Спешно отделение"-Хасково: "Най-вероятно тази инфекция бавно и постепенно е успяла да отрови детския организъм. Когато детето спира да се движи и да плаче родителите са потърсили медицинска помощ."

Според социалните в Хасково, момченцето е живяло в много добри битови условия и са се полагали грижи за него. Няма подаден сигнал за проблеми при отглеждането му. Личният лекар на Теодор е от Кърджали. Според него, неколкократно детето е било насочвано към специалисти. Бащата е строителен работник, а майката - домакиня. Кметът на селото каза, че от няколко месеца двамата са се опитвали да се справят със здравословните проблеми на сина им.

Николай Колев, кмет на с. Николово: "Те живееха за детето. Има една баба, която помага редовно, изключително грижовна жена, както и майката. Отглеждаха си старателно детето и всички грижи, които трябва те си ги полагаха.

Окръжната прокуратура и полицията в Хасково са започнали разследване за изясняване причините за смъртта на 2-годишния Теодор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петя Първанова: Има бежанци с краста в центъра в Харманли
Петя Първанова: Има бежанци с краста в центъра в Харманли
Коренна промяна в балообразуването за кандидатстване след 7 клас
Коренна промяна в балообразуването за кандидатстване след 7 клас