Дете пострада след инцидент в училище в софийското село Яна. То е било ударено от чин по време на скандал в час между учителка и друга ученичка.

Инцидентът започва със спор за отсъствия в час по физическо между учителка и 12-годишна ученичка. Спорът продължава и след края на часа, когато детето влиза в час по история. След него влиза и афектираната учителка по физическо и разтърсва чина, на който седи детето. Така удря момичето в съседство. Въпреки че е свидетел на случилото се, учителката по история не уведомява веднага директорката.

Райна Стоилова, директор на училището: Изключително неприятен инцидент е, защото всъщност тук става въпрос за едно изпускане на нерви в състояние на афект. А поводът е, че децата са закъснявали за час и става пререкания между учителката и едно от децата. Не е поискало да бъде прегледано, прибрало се е вкъщи и не е останало за последния 6-ти час.
Цветанка Върбанова, баба на пострадалото дете: Днес се прибра на обяд вкъщи и припадна на стълбите. Свестихме я малко и тя започна да разказва, че нищо не е направила, нищо не е виновна, учителката два пъти ли, един път ли бутнала чина върху нея и върху още една съученичка нейна.

Сигналът в МВР е подаден към 13.30 часа. Детето е оставено за наблюдение в "Пирогов". Това не е първата проява на агресия от страна на тази учителка ни разказаха ученици и нейна бивша колежка.

Инспекторатът по образование е започнал проверка и вероятно учителката ще бъде наказана.