НОВИНИ

Дете пострада тежко от свлачище

Дете на 12 години пострада тежко след като падна от свлачище по пътя от Асеновград към Бачково. Момичето е с опасност за живота, настанена е в пловдивска болница в много тежко състояние. Инцидентът станал в ремонтиран участък на пътя, който не е бил обезопасен с предпазни мантинели. Около 12:30 часа ученици от 6-ти клас на училище Княз Борис Първи отивали към Асеновата крепост, заради матурите не били на училище, а провеждали спортен празник.

bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 19.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Днес на обед група шестокласници организирано тръгнали към Асеновата крепост за да разгледат историческата забележителност. Екскурзията за Анелия обаче завършва в дълбока пропаст.

По предварителна информация инцидента е стана тук на Пътя за Асеновата крепост. Едно от момичетата се отделило от групата, навело се да завърже обувката си, но като се изправило, загубило равновесие и паднало в пропастта.

;

На място веднага пристигнал екип на Бърза помощ. Със сериозни рани по цялото тяло детето било транспортирано в университетската болница в Пловдив. От там съобщиха, че момичето е в критично състояние, с тежка черепно-мозъчна травма. От общината в Асеновград заявиха, че не знаят за инцидента и обясниха, че предпазни мантинели са поставени на всички участъци, които бяха ремонтирани от заради голямо свлачище.

Според хората обаче участъка крие рискове.

Ако състоянието на момичето се стабилизира утре лекари ще започнат животоспасяващи операции. По случая вече е образувано досъдебно производство. Полицията разпитва съучениците и учителката на пострадалото момиче.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири документални филма на БНТ 2 с награди
Четири документални филма на БНТ 2 с награди
Индивидуалните договори с топлофикациите остават мираж
Индивидуалните договори с топлофикациите остават мираж