НОВИНИ

Дете пострада тежко, след като беше блъснато на тротоар в Сандански

Шестгодишно момче от Сандански беше пометено на тротоара от връхлитаща кола. То е в тежко състояние. Направена му е операция, а следобед е превозено до София - в "Пирогов". Мъжът, причинил инцидента е арестуван.

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 25.07.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Лекият автомобил, причинил инцидента се е движел с несъобразена скорост по улицата, на която се извършвал ремонт. 73-годишният водачът загубил управление, ударил се в паркиран автомобил, след което се качил на тротоара и блъснал детето.

След като ударил още една кола спрял. Веднага детето е откарано в Спешния център в Сандански, направена му е операция за отстраняване на далака. Момченцето е в критично състояние,тъй като е с тежка черепно-мозъчна травма. Има счупено бедро и глезен. Лекарите от Сандански са се консултирали с неврохирурзи от "Пирогов".

От прокуратурата в Сандански казаха, че шофьорът е задържан за 24 часа. Води се разследване на пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост била нанесена тежка телесна повреда. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Очакват се и кръвните резултати. Причините за инцидента се разследват. По неофициална информация, заради техническа неизправност, спирачките на автомобила са отказали. На място разследващите не са установили спирачен път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медиите на българското малцинство в Сърбия са по-свободни
Медиите на българското малцинство в Сърбия са по-свободни
Не тръгна делото за смъртта на дете в басейн на Златни пясъци
Не тръгна делото за смъртта на дете в басейн на Златни пясъци