НОВИНИ

Дете пропадна в шахтата на неизправен асансьор в Пловдив

Инцидент с неизправен асансьор в жилищен блок в центъра на Пловдив. Седем годишно момиче е в шок след като кабината пропаднала до дъното на асансьорната шахта. Съоръжението е ремонтирано преди по-малко от 4 месеца, а задължителното GSM известяване не работи. Майката на детето вече е подала жалба в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, за случая е информирана и Комисията за защита на потребителите.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
19:54, 05.06.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

7-годишното момиченце се прибирало в къщи и когато натиснало копчето в асансьора, за да се качи на четвъртия етаж, кабината изведнъж тръгнала надолу и паднала от 2 метра в шахтата. Виковете на уплашеното дете огласили целия вход.

Таня Пощова - баба на детето: Детето викаше толкова силно, ние не можахме да разберем от къде идва звука и когато излезнахме тя беше изпаднала в някакакъв шок, видяхме я през прозорчето свита в ъгъла на асансьора и ѝ казахме да стои там да натиска бутона.

Оказало се, че бутона за GSM известяването не работи. Връзка с обслужващата фирма родителите направили по телефона.

Бистра Николаева - майка на детето: Горе-долу до половин час дойдоха техниците, освободиха я и аз казвам „Можете ли да ми кажете - този бутон нали е за това монтиран тука, защо не работи? - Ами той не работи, защото не е монтирана акумулаторна батерия.

Според данните от фактурите за поддръжка на асансьора последния ремонт е извършен през февруари. Тогава е монтирана и системата за аварийно осветление и GSM комуникация. Днес опитите на хората да разберат повече за инцидента и за това кога ще могат да използват безопасно асансьора останаха напразни.

До края на работния ден техници от фирмата, която обслужва асансьора не дойдоха на адреса, за да направят ремонт на авариралото съоръжение. Неудобството за живеещите в 24 апартамента остава най-рано до утре.

Родителите на детето обмислят дали да съдят фирмата, която обслужва асансьора или да търсят друга, която да се грижи по-добре за съоръжението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Противогрипните ваксини стават четиривалентни
Противогрипните ваксини стават четиривалентни
Ансамбъл Тракия отбелязва три годишнини
Ансамбъл "Тракия" отбелязва три годишнини