13-годишно германче от баварското градче Бад Тьолц през уикенда подари над 4500 евро на непознати хора на улицата. Първоначално се смяташе, че така момчето е искало да спечели нови приятели. Полицията обаче се съмнява в тази версия и предполага друго.

В събота сутринта 13-годишно момче от Бад Тьолц излязло на улицата и започнало да раздава пари на случайни минувачи. Сумите варирали между 100 и 2400 евро. След като получили парите обаче, някои от хората решили да ги предадат в полицията, защото впоследствие случилото се им се сторило доста странно. И така до следобедните часове в полицейските участъци постъпили общо 4500 евро. Малко след това полицаите открили момчето, което все още държало в ръцете си дебела пачка банкноти. Според публикация в Зюддойче Цайтунг, 13-годишното германче е раздало общо 10 500 евро.

Пред полицаите момчето уверило, че е взело парите от вкъщи. Така искало да спечели нови приятели. Полицията обаче се съмнява в достоверността на тази версия. Разследващите случая предполагат, че е възможно детето да е получило парите от познат или роднина, който го е накарало да ги раздава на улицата.

Единственото сигурно дотук е, че парите не са на родителите, както и че не са спечелени нелегално.