НОВИНИ

Дете е с тежки изгаряния заради опасно селфи върху влак

Момчето от Пловдив е в болница с тежки изгаряния по цялото тяло. То било ударено от волтова дъга на гара Филипово, след като се качило на товарен вагон. Детето е без опасност за живота. Това не е първи случай на пострадали от електричество деца на гарата в Пловдив, които се опитват да си правят снимки върху композициите.

bnt avatar logo
от Зл. Бояджиев
19:47, 19.11.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Момчето е настанено в клиниката по изгаряния на университетската болница в града, след като приятелите, с които се разхождало, повикали помощ. Състоянието му вече е стабилно и не са засегнати важни органи, съобщиха от лечебното заведение.

12-годишното дете е с 60 % изгаряния. Това не е първи случай за гара Филипово.

Гълъбина Костадинова: Просто се качват, любопитство, ама тока го удари и хайде долу, с главата надолу паднало, ученици ходят тук на някое училище и като се връщат се спират тука и се катерят по цистерните.

Според майката на пострадалото дете Гюлхан не се е качвал на вагона, за да си прави селфи, а електричеството е ударило сина й още като се хванал за товарната композиция:

Надежда Кирилова, майка на пострадалото момче: Той няма телефон. Няма телефон детето ми. На вагона хване се да минава и оттам вълната го хванала и ток го ударил и как става тая работа от тоя ток да го гори детето ми.

БНТ: Охрана няма ли тука?

Костадин Костадинов: Няма нищо тука. Тука е - пази Боже, бягай настрана и това е.

Роднините на пострадалото дете очакват полицията да изясни случая. Те искат още да се постави ограда край гарата, за да няма свободен достъп до опасните коловози. През февруари тази година друго 14-годишно дете пострада в опит да си направи селфи на същото място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хора от село Богданлия възстановиха с дарения своя 134-годишен храм
Хора от село Богданлия възстановиха с дарения своя 134-годишен храм
Състрадателни хора засипват с дарения семейство от Юпер
Състрадателни хора засипват с дарения семейство от Юпер