10-годишното момче, което бе затиснато от тежка гума на фитнес площадка в търновски парк, се възстановява. Детето е изведено от реанимацията и е в хирургичното отделение, в добро състояние, съобщиха от областната болница.

Велико Търново

Инцидентът стана на 17 юли вечерта, докато група хлапета опитвали да вдигнат тракторна гума, използвана за силови упражнения на площадката за стрийт фитнес. При опасната игра гумата се стоварила върху едно от децата. То бе откарано в търновската болница в критично състояние, с разкъсан черен дроб и масивен кръвоизлив в корема. Лекарите спасиха живота му със спешна операция.

"Черният дроб е с много добри регенеративни способности, освен това децата се възстановяват по-бързо, ще се оправи", каза на сутринта след инцидента шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова.

Оказа се, че пострадалото дете е било в болницата и през миналата година, след като получило комоцио при падане от колело. Социалните проверяват семейството на детето, а по случая е образувано разследване за причиняване на средна телесна повреда.

Дете беше премазано от гума на камион във Велико Търново

Дете беше премазано от гума на камион във Велико Търново

10-годишно момче е в критично състояние във Великотърновската болница, след като беше затиснато от гума на камион. Инцидентът е станал по време на игр...