На Велики четвъртък 250 деца боядисаха 1000 великденски яйца на площад "Света Неделя" в София. Инициативата е част от Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо".

Деца от столични детски градини и училища боядисваха яйца в центъра на София. и се надпреварваха кой ще боядиса най-красивото яйце.

Габриела: Тук сме, за да помогнем на възрастните хора, които нямат дом и за да направим нещо добро за тях.
Василена: Да им покажем,че някой се сеща за тях, а и трябва да сме добри не само по празниците а винаги.
Павел: Великден много отдавна е български обичай, който би трябвало да се спазва от всички хора.

Идеята на кампанията е децата да вярват в доброто и заедно да правят добро. С литийно шествие учениците занесоха боядисаните яйца в социалната кухня. Там те бяха раздадени на социално слаби и възрастни хора.

Мая Манолова - омбудсман: Важно е да възпитаваме децата си именно по този начин, да правят добро, да вярват в доброто, да бъдат заедно, да се чувстват от една общност, да уважават и да обичат възрастните хора. Да са готови да подадат ръка на човек, който е в беда.
Дякон Вартоломей-Софийска митрополия: Децата са нашето бъдеще, децата са бъдещето на България и ако ние ги научим още от малки и от малка възраст да вярват във възкресението на Христос, то ще бъде и ще можем да изградим много по-добър свят.

Организаторите на кампанията "Великден за всеки" посочиха, че идеята на проекта със социалната кухня e да бъде продължен в другите квартали на София, както и в цялата страна.