Деца боядисваха шарени великденски яйца, които бяха дарени на самотни възрастни хора. Малките майстори от детска градина „Пинокио” бяха организирани от русенска фирма, която подготви специално за тях тържество и осигури продуктите и боичките. Авторите на най-красивите писани яйца получиха символичен подарък с логото на БНТ 2.

Русе

На Велики четвъртък децата научиха повече за българските традиции да се боядисват яйца. Първо с червена боя беше обагрено яйцето, което ще стои до иконата на Богородица. Веднага след това челата на малките майстори бяха нашарени за здраве. Част от художниците бяха избрали за украса други цветове и материи. И в детска градина „Червената шапчица” в Русе днес малките художници бяха заети с рисуването на великденски яйца. Техните произведения бяха изпъстрени с къщички, пеперуди и цветя, а цялата 4-та подготвителна група получи в кошничката си и сувенири с логото на БНТ 2.

Изписаните яйца вече са дарени на възрастни хора от единия от социалните домове в Русе. Част от великденските символи достигнаха и до обитателите на приюта за бездомни „Добрият самарянин”.