Може ли да се живее без телефон и интернет? Това проверяват 65 скаути от Русе, Варна и Елена. Децата на възраст от 6 до 11 години си устроиха палатков лагер в русенското село Бръшлен.

Бръшлен, Сливо Поле

Как се разпъва палатка, как се приготвя рибена чорба и как се управлява каяк? Това са само част от уменията, които придобиват малките скаути по време на лагера.

Александър Бърдаров – 10 г.: Харесва ми, че излизаме навън, забавляваме се и ни правят много интересни занимания.
Теодора Тодорова – 10 г.: Научих много игри, как да разпъвам палатка. Да палим огън, да готвим.
Преслава Михайлова – 10 г.: Най-трудно ми беше да стрелям с пушка и лък.
Виктория Христова – 10 г.: Научих се да паля огън, да си пека хляба, да правя сама храната си. Най-забавно беше, когато играем на игри и правим физзарядка сутрин.

Темата на лагера е „Великите вълчи открития”. Тя се определя от възрастта на участниците, които според устава на световното скаутско движение са вълчета.

Теодор Пеев – ръководител на Морски скаутски клуб „Приста” – Русе: Това е начин на живот, начин на мислене, начин на възприемане на света и ако трайно едно дете стане скаут, то е скаут до живот.

Русенското село Бръшлен е домакин на скаутски лагер за трета поред година.

Димчо Петров – кмет на с. Бръшлен, Русенско: Интересът нараства с всяка година. Бръшлен се очертава като една скаутска столица и поддържаме интереса на скаутите от цялата страна.

Скаутите вече очакват с нетърпения следващата си среща. Националният летен лагер ще бъде в началото на август, на Шуменското плато.