НОВИНИ

Деца направиха книга подарък за 88-ата годишнина на столичната библиотека

Книга, посветена на народните будители подариха третокласници от софийското училище „Емилиан Станев“ на Столичната библиотека по случай 88 години от създаването ѝ. В празничния ден културна институция подари на всички желаещи безплатни читателски карти.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
20:23, 24.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Изложба на уникални издания, съхранявани в библиотеката и книги, спасени при бомбардировките през 1944 г., когато сградата е разрушена, бяха изложени в деня на отворените врати. Децата пък получиха награди от викторина, посветена на възрожденските ни писатели. Те подариха на библиотеката книга за будителите, която са направили сами.

Галина Тимова, класен ръководител на 3 "Д" клас във 2-ро СУ "Емилиан Станев"
"В нея са включени не толкова популярни, но велики българи, с които децата се запознаха за първи път. Потърсиха информация допълнително и съставиха тази книга с която се гордеем."
Юлия Цинзова, директор на Столичната библиотека
"Те са само трети клас, но в същото време са събрали страшно много материали, които изискват издирваческа дейност за будители и учители. Ние ще проверим в нашия отдел краезнание и ще допълним тази книга, заедно с тях и ще я качим на сайта Столичната библиотека."

Дейността на библиотеката е насочена към младите. Конкурси, ателиета и четения се провеждат почти ежедневно, разказва директорката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Т. Петкова: Плащанията за АЕЦ Белене не са извършени в мандата на Добрев
Т. Петкова: Плащанията за АЕЦ "Белене" не са извършени в мандата на Добрев
Спирането на научно-изследователския кораб Академик е заплаха за морската ни наука
Спирането на научно-изследователския кораб "Академик" е заплаха за морската ни наука