НОВИНИ

Деца от България и Китай влизат в ролята на дипломати в София

Млади културни посланици от Китай пристигат за първи път в страната ни по покана на г-н Димитър Иванов от Българо Китайската Търговско Промишлена Камара, съветник на Българската Хотелиерска и Ресторантьорска Aсоциация за китайския пазар.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
21:30, 19.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още
деца българия китай влизат ролята дипломати софия

За да дойта у нас 10 годишните китайски ученици са участвали в успорвана надпревара с милиони други деца. Целта на тяхното идване у нас е да опознаят културата и традициите ни. Веднага след кацаното ще бъдат посрещани с питка и мед. Пърата им среща с традициите ще бъде урок по народни танци и изработване на мартеници. Програмата ще продължи по препоръка на Иво Маринов, директор на ОП Туризъм София, с посещения на Катедралата Свети Александър Невски, подземното ниво на храма Света София, Националния исторически музей, новооткрития музей за историята на София както и музея предназначен за деца Музейко.

;

Гостите от Китай обещават да представят традиционно танцово изпълнение под ръководството на известната хореографка Шанг Сичао от Пекинската Танцова Академия. Стремежът на организаторите е децата от двете страни да създадат дълготрайни приятелства и поставят едно добро начало за бъдещи съвместни културни и образователни проекти в началния и среден курс на обучение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция е на път да стане президентска република
Турция е на път да стане президентска република
Хотелът, връхлетян от лавина, бил единственият в националния парк Гран Сасо
Хотелът, връхлетян от лавина, бил единственият в националния парк Гран Сасо