Днес децата на "Българската Коледа" украсиха елхата в президентството. Заедно с държавния глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева всяко дете сложи своята играчка на коледното дърво. Тази година "Българската Коледа" помага на децата с тежки заболявания и увреждания, като със събраните средства ще осигури съвременна високотехнологична апаратура и комплексна грижа за тях.

Вижте повече в репортажа на Цанка Николова

По традиция президентът кани десетки деца и техните родители за украсяването на празничното дърво.
По думите на Радев най-хубавото на този празник е, че ни събира заедно и ни напомня, че когато хората са заедно, когато се подкрепят, животът е по-добър и по-светъл.

Най-красивото нещо в Коледата са вашите детски усмивки, каза президентът. Те ни показват, че трябва да бъдем добри, че всеки от нас има нужда от подкрепа, от добра дума, от усмивка и особено от протегната ръка в мигове на изпитание, каза държавният глава. Затова, бъдете здрави, усмихвайте се, пейте, лудувайте и продължавайте да радвате вашите родители и нас с усмивките си, пожела президентът Румен Радев.

На тържеството днес децата изработваха коледна украса, украсяваха коледни сладки с помощта на професионални готвачи, писаха писма до Дядо Коледа, а за доброто настроение се погрижиха децата от ансамбъл "Пламъче" и от 144-о СУ "Народни будители".

"В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания" е темата на шестнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" тази година. Президентът Румен Радев даде начало на кампанията преди седмица в Стара Загора.

Вижте повече за кампанията Българската Коледа