НОВИНИ

Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена

Четвъртокласници от симитлийското село Крупник направиха добро дело. Ученици от СУ “Св. св. Кирил и Методий“ дариха дневните си пари на възрастна жена от селото, за да може тя да си закупи лекарства за своето лечение. Децата имат намерение това да не бъде последната им инициатива. Те вече имат идеи за следващи благотворителни кампании.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
16:46, 21.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Идеята за дарението се родила спонтанно в Деня на добротата, когато класната ръководителка Павлина Чифлигарова попитала своите ученици какво добро дело могат да направят. Децата веднага предложили да дарят джобни си пари на човек от селото в нужда.

Павлина Чифлигарова, класен ръководител: Децата са съпричастни, защото имат баби, защото знаят колко са пенсиите на техните баби, и защото знаят, че с тези пенсии техните баби си купуват лекарства.

В междучасието четвъртокласниците събират 50лв., а с помощта на кмета на село Крупник парите достигат до 77-годишната баба Бонка. Възрастната жена е с няколко операции на сърцето и се нуждае ежемесечно от лекарства.

Бонка Ружинска: Аз бях много очарована, просто сълзите ми бяха на очи и се разплаках. Такова чудо не бях получавала.

Ивона Спасова: Да бъдеш добър е нещо, което остава в теб до края на живота ти.

Четвъртокласниците от училището в Крупник кръстиха своята инициатива „Доброто да започне от нас“. Те си обещаха благородните им дела да продължат през цялата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрешават платения отпуск при 4 месеца натрупан стаж
Разрешават платения отпуск при 4 месеца натрупан стаж
Санкции за лекар и работник при фалшив болничен искат работодатели
Санкции за лекар и работник при фалшив болничен искат работодатели