НОВИНИ

Деца от социално слаби семейства от Варна ще получат коледни подаръци

В навечерието на коледните празници Сдружение “Василица” във Варна за пореден път ще зарадва деца от бедни семейства в региона. За Коледа те ще получат шапка, шал, ръкавички и топли чорапки. Те са дарени от хора с добри сърца от цялата страна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Сутрева
19:45, 03.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Малкото помещение, в което работят доброволците от сдружението, едва побира пакетите с подаръци за децата. Пратките са от цялата страна и от година на година се увеличават.

Галина Палабуюк – председател на сдружението: Самите хора ни познават, някои от тях сами ни търсят, платформите в интернет пространството ни помага за това.

Топли шапка, шал, ръкавички и чорапки ще получат 150 деца, от Варна и региона, които живеят в крайна бедност и рядко получават подаръци.

Галина Палабуюк: Всяко дете се радва на подарък и това за тях е подарък и е хубаво да го получат, всъщност те се усмихват, радват се.

Галина е социален работник в Община Варна и доброволец в сдружението. Казва, че мисията ѝ е да помага на децата. Всъщност те самите са дали идеята за благородната инициатива, а тя само им помага да я осъществят. Сега децата, с които работи Галина, имат още една мечта, нарекли са я “Ангелска елха”

Галина Палабуюк: Идеята е да украсим междублоковите пространства, за да възвърнем коледния дух на хората и да бъдат по-усмихнати на Коледа.

Дни преди коледните празници доброволците от сдружението ще посетят домовете на децата, за да ги зарадват с подаръци. А Галина както всяка година ще се обади лично на всеки дарител, за му благодари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедственото положение в община Смолян остава в сила
Бедственото положение в община Смолян остава в сила
Арабски гражданин е организаторът на схемата за износ на лекарства
Арабски гражданин е организаторът на схемата за износ на лекарства