Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания децата от младежката организация "Делфините" във Варна. Месеци наред те изработваха коледни картички от рециклирани материали, а парите от продажбата им дариха на Дома за стари хора "Гергана".

Варна

В името на доброто децата от организация "Делфините" успяха да продадат над 4 хиляди коледни картички. С парите те ще купят медицински легла и обзавеждане за възрастните хора в Дом "Гергана" във Варна.

Гергана Чанова - доброволец към Младежка организация "Делфините": Върти ни се в главата идеята да пребоядисаме дома в по-свежи цветове, да внесем духа, който младежите носим. Имахме идея да го изрисуваме и след това дарението да не остане само едно коледно чудо, а да остане едно целогодишно чудо и да посещаваме възрастните хора всеки месец, всяка седмица.

Вече 12 години младите доброволци помагат на хората в нужда. Те изработват не само картички, но и шалове и бижута от рециклирани материали. Целта на "Делфините" е да правят добро не само по Коледа.

Гергана Чанова - доброволец към Младежка организация "Делфините": Имаме кампании, свързани с абсолютно всичко. Чистим плажа, чистим и други места, посещаваме дом за деца без родители, водим ги на лагер, организираме благотворителни обяди.

И тази година към каузата на децата се присъединяват доброволци от други европейски държави.

Антоанета Попхлебарова - ментор на младежка организация "Делфините": Абсолютно съм убедена в силата на човешкото добро, в солидарността, на това, че има една огромна колективна положителна енергия, която просто трябва да бъде събрана и насочена в някаква посока.

В помощ на кампанията, около Коледните и новогодишни празници, студенти от Германия дариха 1500 лева, а младежи от Полша изпратиха близо 9 кг коледни картички.