НОВИНИ

Деца от Варна дариха средствата от продажба на коледни картички на стари хора

Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания децата от младежката организация "Делфините" във Варна. Месеци наред те изработваха коледни картички от рециклирани материали, а парите от продажбата им дариха на Дома за стари хора "Гергана".

bnt avatar logo
от Петя Иванова
16:16, 03.01.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В името на доброто децата от организация "Делфините" успяха да продадат над 4 хиляди коледни картички. С парите те ще купят медицински легла и обзавеждане за възрастните хора в Дом "Гергана" във Варна.

Гергана Чанова - доброволец към Младежка организация "Делфините": Върти ни се в главата идеята да пребоядисаме дома в по-свежи цветове, да внесем духа, който младежите носим. Имахме идея да го изрисуваме и след това дарението да не остане само едно коледно чудо, а да остане едно целогодишно чудо и да посещаваме възрастните хора всеки месец, всяка седмица.

Вече 12 години младите доброволци помагат на хората в нужда. Те изработват не само картички, но и шалове и бижута от рециклирани материали. Целта на "Делфините" е да правят добро не само по Коледа.

Гергана Чанова - доброволец към Младежка организация "Делфините": Имаме кампании, свързани с абсолютно всичко. Чистим плажа, чистим и други места, посещаваме дом за деца без родители, водим ги на лагер, организираме благотворителни обяди.

И тази година към каузата на децата се присъединяват доброволци от други европейски държави.

Антоанета Попхлебарова - ментор на младежка организация "Делфините": Абсолютно съм убедена в силата на човешкото добро, в солидарността, на това, че има една огромна колективна положителна енергия, която просто трябва да бъде събрана и насочена в някаква посока.

В помощ на кампанията, около Коледните и новогодишни празници, студенти от Германия дариха 1500 лева, а младежи от Полша изпратиха близо 9 кг коледни картички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Париж задържаха водач на жълтите жилетки
В Париж задържаха водач на "жълтите жилетки"
Почина Васил Андреев - бивш директор на НИМХ
Почина Васил Андреев - бивш директор на НИМХ