Децата от Основно училище „Цар Симеон Първи“ във Варна организираха благотворителен великденски базар. Средствата от продажбата на изработените от самите тях писани яйца и украса ще бъдат предоставени на Фонда за лечение на деца.

Варна

Благотворителността не е нещо ново за децата от училището. Те са събирали средства за лечение на свои съученици и за пострадалите след наводнението в село Бисер. Въодушевени от идеята да помагат, децата сами изработват предметите за благотворителния базар, като използват различни техники за рисуване на яйца и великденска украса.

Мариета Божинова – ученичка
“Тези яйца ще направя от тях вазички, цветя, ще направя украшения, които изглеждат много хубаво. Правя го заради благотворителността.”

Шестокласничката Мирела Милкова предпочита да украси яйцата с контур.

Мирела Милкова – ученичка
“И се включих защото ми е приятно да правя по този начин яйца и щом отиват за деца ще е толкова хубаво.”

Идеята за този базар възниква преди месец. Така учители, родители и ученици започват да приготвят великденската украсата в творческата работилница на училището.

Стоянка Велянова – директор на Основно училище “Цар Симеон I” - Варна
“Да помогнем да дарим, да сме съпричастни – това е нещото, което ни води и наред с всички други дейности в училищния живот.”

Благотворителният базар ще e отворен до 7-и април. Част от украсата ще бъде показана и в сградата на Областната администрация.