Днес на Деня на будителите един бургаски учител има нужда от помощ, за да оздравее. 48-годишната Надежда Райкова страда от тежко онкологично заболяване. След редица операции и лъчетерапии лекарите в България не дават надежда на учителката да се излекува. Единствено шанс за живот и пълно оздравяване и дават докторите от Германия. За да отиде там обаче, на Надежда ѝ трябват 30 хиляди евро, с които жената не разполага и не може да събере.

Бургас

Надежда е майка на две деца, които е отгледала и възпитала съвсем сама. От повече от 20 години тя работи като начален учител в бургаското училище "Димчо Дебелянов". Точно преди една година Надежда научава страшната диагноза - прогресиращ карцином на синусите. От тогава започва и нейната борба за живот. Извършена ѝ е животоспасяваща операция в болницата в Пловдив. Следват и редица лъчетерапии, но за съжаление резултат от тях няма.

Надежда Райкова - учителка - "Видимо в началото нещата потръгнаха добре, но на вторият месец окото започна да вижда двойно. За съжаление след още 3-4 месеца точно, когато трябваше да се връщам на работа се получи пареза и започна една дълга одисея от лежане по болници консултации и прегледи."

Единствена надежда за лечение и пълно оздравяване и дават лекарите от Германия.

Надежда Райкова - "За съжаление понеже е много агресивен този тумор трябва да се побърза с последващо лечение, но лечението най-доброто за мен е в Германия."

В Бургас стартират редица кампании по набиране на средства за лечение на учителката. Цялото училище, където учи дъщеря ѝ събират пари, за да може Надежда да замине на лечение в Германия.

Дора Николова - ученичка на Надежда: От първият момент, когато я видях в клас, разбрах, че тази жена ще остане завинаги в сърцето ми и се е превърнала в моя майка.

Радост Иванова - ученичка на Надежда: Пожелавам ѝ най-бързо да се съберат тези пари. Апелирам всеки който може всяко левче е важно, за да може по-бързо да се съберат парите и тя да се излекува.

В момента състоянието на Надежда е изключително тежко и всяко забавяне може да бъде фатално за нея. Всеки, който иска да помогне за лечението на бургаската учителка може да посети групата във Фейсбук "Надежда за Надежда", за да разбере повече за кампаниите и сметките, на които може да изпрати пари.