НОВИНИ

Деца на "зелено училище" със съмнения за хранително отравяне

24 деца, които са на "зелено училище" в хотел в курорта Добринище са потърсили медицинска помощ, заради стомашно неразположение с повръщане. Те са били прегледани от специалисти, оказана им е помощ и са се върнали отново в хотела. Днес инспектори от Здравната инспекция и дирекцията по безопасност на храните започнаха проверка на случая.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
20:37, 03.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Групата деца, част от които са се почувствали зле, са от София. Настанени са в хотела от събота, а оплаквания от гадене, повръщане и висока температура имат от снощи. Днес те са прегледани от общопрактикуващ лекар.

Д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ Благоевград: „Прегледала е около 25 деца , които са били с оплаквания - 2 ,от които са в здравната служба в Добринище в момента имат вливания от глюкоза с по-така малки деца са на 7-8 години отказват хоспитализация и се очаква родителите да си ги вземат и да си ги приберат към София.
Елена Шумарева управител на хотелския комплекс: Снощи са яли огретен, сутринта принцеси като естествено децата ,които не се чувстваха добре съдействахме с препечен хляб и сирене съответно с лекарска препоръка им дадохме и чай от шипка

Днес част от родителите дойдоха да приберат децата си, след като са били уведомени че те не се чувстват добре.

Инспекторите от Регионалната здравна инспекция в Благоевград днес взеха секрети от всички деца, техните възпитатели и персонала на хотела както и от водата в басейна и от чешмите. От храните, които са консумирали децата също са взети проби, а резултатите ще станат ясни след два дни. В хотела има настанени и други хора, които нямат оплаквания. Затова от Агенцията по безопасност на храните в Благоевград казаха, че няма да затварят кухнята към ресторанта на комплекса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Либийски съд оправда сина на Муамар Кадафи за убийството на футболен треньор
Либийски съд оправда сина на Муамар Кадафи за убийството на футболен треньор
Българска памет събра във Варна младежи от диаспората
"Българска памет" събра във Варна младежи от диаспората