Деца ще могат да седнат на работното място в кабинета на кмета на Димитровград и да издадат заповед, като по време на оформянето на документа ще им бъде направена фотосесия. Инициативата е наречена "Деца превземат властта" и е една от атракциите, които се предвиждат в програмата за Деня на детето 1 юни, съобщи местната администрация.

Още предния ден средношколци ще проведат заседание на Общинския съвет, на което ще имат възможност да дискутират проблеми и да предлагат начини за решаването им.

Основно празникът ще тече в пешеходната зона от сградата на общината към парка "Марица", където са предвидени места и за творчество, и за забавление.

Посетителите ще могат сами да участват в изработването на собствени продукти в работилнички - ще рисуват, ще правят значки и ще избират своя любим герой, като оцветят и пуснат в специална урна своята рисунка. Атрактивна рамка-плакат ще дава възможност на всеки, който иска да се снима за спомен.

Много балони, танци и песни с децата от Центъра за танцово изкуство "Галаксико", флашмоб, фейс арт и рисунка върху асфалт на тема "Моят цветен град" ще допълват атмосферата на събитието.