НОВИНИ

Децата от Хитрино тръгнаха на училище

След 19 дни принудителна ваканция децата от Хитрино се връщат в училище. След две удължавания на ваканцията заради лошото време днес започва отново учебният процес.

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 16.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Училищната сграда също пострада от избухването на авариралите цистерни. Тя се намира на стотина метра от железопътната линия. Най-засегната е южната част на сградата, която преди 5 години беше изцяло външно обновена. Счупени прозорци и деформирани врати са подменени с нови., сградата е отоплена.

Ерхан Хюсеин, директор на СУ "Д-р Петър Берон"-Хитрино": Вече е нормална температурата, през нощта още е пуснато от 1 часа отоплението работи без прекъсване, отоплени са стаите и има условия за учебен процес.

Заради прекъсването учебният материал ще бъде преструктуриран.

Елица Орцева, учител по математика: Ще обединяваме теми. Всеки колега ще прецени как да бъде преструктурирано учебното съдържание; Ще има промяна в графика за контролни и класни.

Часът по литература в 6 клас започна с обяснение как ще продължи учебната работа до края на срока.

Маргарита Чанкова, учител по литература: Ще се наложи да съчетаем няколко задачи, няколко теми в двата часа, които имаме. Ще отделя време за подготовката на класната работа, която ще я направя утре, ще се наложи да се съчетаят, да се разместят някои часове, но учебният материал, свързан с лесната работа и контролните ще бъдат взети.

Децата са подготвени, че ще им се наложи да учат повече. Те знаят, че ситуацията е извънредна, амбицирани са да наваксат пропуснатото.

БНТ: Мислиш ли, че ще бъдеш затруднена от това, че трябва да вземате два урока наведнъж?
Айля: Може да ни затрудни това, защото много трябва да наваксваме.
Ангелина: Видях се днес със съучениците, трябва да си довършим материалите и да ги учим.

За наваксване на учебния материал ще бъдат използвани и планираните консултации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалява ледоходът по река Дунав
Намалява ледоходът по река Дунав
Очаква се ново влошаване на времето
Очаква се ново влошаване на времето