На церемонията по откриването на детска градина „Палавници“ присъстваха кметът на Камено Жельо Вардунски и омбудсманът на РБ Мая Манолова. Детската градина в село Черни връх "Павалници", община Камено, която пострада от бедствието в края на октомври, днес отново отвори врати за децата.

Черни Връх, Камено

На историческото събитие присъстваха кметът на Камено Жельо Вардунски, омбудсманът на РБ Мая Манолова и представители на местния парламент, а парите за ремонта бяха осигурени от непотърсени ваучери от кампанията „Великден за всеки".

Децата на Черни връх посрещнаха Вардунски и Манолова с интересна програма с песни и танци. Ремонтът приключи в изключително кратки срокове за около месец.

„Радвам се като видя как всичко тук отново е грейнало. През пролетта очакваме ще продължим добрата инициатива като подновим и детската площадка в двора на ДГ „Палавници“, така че да стане красиво и приветливо място. Това е най-големият коледен подарък, защото децата и хората, които работят с тях, трябва да бъдат подкрепяни“, заяви омбудсманът Мая Манолова.