НОВИНИ

Детската градина в село Крумово се руши

Сигнал за рушаща се детска градина в село Крумово. Зрители ни сигнализираха, че фасадата на сградата е в много лошо състояние. На място нашата проверка установи излющена мазилка и следи от стари течове. Община Родопи вече е осигурила средства за ремонт през ваканцията.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
13:03, 12.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Сградата е строена преди близо 100 години и дълго време в нея се е помещавало местното училище. Сега градината посещават 78 деца в три групи, едната от които яслена. Родителите са доволни от отношението на педагогическия състав, но смятат, че козметични ремонти няма да решат проблема със сградата.

За основен ремонт са необходими много средства. Последно такъв е правен преди 4 години на мокрите помещения. Сега по тавана се виждат следи от течове.


Диана Младенова, директор на ОДЗ „Снежанка“ - село Крумово: При по-проливни дъждове се получавало, има едни стари петна. Не се вижда в кадър. Всичко, което е за ремонт е по-скоро от козметичен характер. Не е заплаха за зравето и живота на децата.


Градината в село Крумово е една от всичките, които ще бъдат ремонтирани това лято. С решение на ОС на община Родопи за нея са отделени малко над 20 000 лева.

Планираният ремонт на ДГ "Снежанка" включва основно претъсване на покрива, отстраняване на проблемите и освежаване на физкултурния салон.

Ремонтът трябва да приключи до началото на новата учебна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Умението да задаваш въпроси: Стойчо Керев в специално интервю
Умението да задаваш въпроси: Стойчо Керев в специално интервю
Възстановено е водоподаването в Стрелча, но водата не е годна за пиене
Възстановено е водоподаването в Стрелча, но водата не е годна за пиене