НОВИНИ

Детската клиника по изгаряния в "Пирогов" с нови легла и оборудване

Детската клиника по изгаряния в "Пирогов" получи нови легла и оборудване. Дарението е на стойност 60 хиляди лева и е от Лайънс клуб "София Витоша". Отделението е единствено у нас. През него преминават повече от хиляда деца годишно, а легловата база не е била подменяна от 40 години.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
20:07, 13.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Тодор паднал и си изгорил ръката на печката. От миналата седмица е в отделението по изгаряния на "Пирогов". Тогава леглата още не били подменени.

Вера Петрова - майка на Тодор: "Пак такива бебешки креватчета - метални. Тези, които се вдигат решетките много трудно се захващаха от страни и децата можеха да си прещипят пръстчетата".
Славка Занева - Лайънс клуб "София Витоша": "Наистина нещата бяха много стари. Аз смятам, че поне от 3 години тука нищо не беше променяно".

Новите легла са многофункционални и облекчават работата на медиците. Отделението вече разполага и с два апарата за по-лесно откриване на венозни пътища.

Ели Русинова - старша сестра в Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия, УМБАЛСМ "Пирогов": "И по този начин се спестява страдание на децата, тъй като се получава намирането на източника на вената само с едно убождане".

Клиниката се нуждае и от основен ремонт.

Проф. Асен Балтов -директор на УМБАЛСМ "Пирогов": "Тази детска клиника, която няма ремонт от 70-та година, независимо,че изглежда в такова добро състояние от към чистота тя все пак има нужда да изглежда, както изглеждат другите детски клиники".

Директорът на "Пирогов" ще кандидатства за европейско финансиране, за да ремонтира цялата 6-етажна сграда на клиниката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха оранжерия за марихуана в Бояна и Бистрица. Двама са задържани (СНИМКИ)
Откриха оранжерия за марихуана в Бояна и Бистрица. Двама са задържани (СНИМКИ)
Благоевград остава без действащо сметище след Нова година
Благоевград остава без действащо сметище след Нова година