НОВИНИ

Детските градини работят, въпреки липсата на парно

Въпреки, че в 6-те квартала без парно ваканцията на учениците беше удължена, детските градини продължават да работят. Помещенията се отопляват с електрически печки. Как се справят с извънредното положение в едно столично ОДЗ, вижте в репортажа на Мая Димитрова.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:26, 09.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Днес в 14-та детска градина "Карлсон" в квартал Младост няма да имат урок по пиано. В музикалния салон е твърде студено и децата ще прекарат деня в занималнята. От понеделник групите се отопляват с печки, вторник обаче временно спира и токът, в сряда инсталацията отказва.

София Чобанова - директор на 14-то ОДЗ "Карлсон": "Вчера като включихме печките всички изведнъж, изгърмя бушона, централният. Наложи се да викаме хора от ЧЕЗ, които да оправят аварията ни и се разбра, че не може да натоварваме прекалено и самата елсистема".

Проблем в сезона на вирусите е, че не може да се проветрява много често. Родителите са предупредени да водят децата облечени по-дебело.

София Чобанова - директор на 14-то ОДЗ "Карлсон": "До към 9.30-10 часа температурата е около 17-18-19 градуса. След това се вдига. След 10 часа вече разсъбличаме някои от дрехите, не сме вече толкова облечени".

Детската градина е санирана и с нова дограма. Ако това не беше така, печките нямаше да успеят да стоплят.

- Студено ли ви е?

- Да

- Сега в момента тук студено ли ви е?

- Не.

- А кога ви беше студено?

- В групата.

Въпреки взетите мерки, от близо 300 записани деца, градината в момента посещават по-малко от 140.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозия в АЕЦ Фламанвил във Франция
Експлозия в АЕЦ "Фламанвил" във Франция
Продължава делото срещу акушерката Емилия Коначева
Продължава делото срещу акушерката Емилия Коначева