НОВИНИ

Детските градини в Благоевград отварят врати и за родители

Детските градини в Благоевград отварят врати за родителите. Те вече могат да посещават детското заведение, в което е записано детето им, и да се включат в учебния процес като доброволци. По този начин родителите ще опознаят работата в детската градина, както и възпитателите, на които поверяват децата си. Целта е да се изгради доверие и по-силна връзка между родители и учител.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
17:40, 12.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Учителите в Целодневна детска градина „Ведрица” в Благоевград са единодушни, че работата и организацията в институцията не трябва да остава скрита за родителите. Затова от началото на годината са отворили вратите на детското заведение и за родители.

Антоатена Григорова, директор на Детска градина №1 “Ведрица” в Благоевград:
„За нас е изключително приятно родителите да идват непрекъснато в детската градина тъй като те са участници във взаимодействието с децата, с учителите, с управлението на детската градина. Вратите са отворени във всеки един момент на работното време на детската градина.”
Антоанета Тодорова, учител:
„Смятам, че това е начинът да се преодолеят началните притеснения на родителите от престоя на децата в детската градина. Тези притеснения с течение на времето отпадат от само себе си, но в началото за родителите на малките дечица те са естествени.”

Родителите могат да останат колкото време преценят в детската градина и да участват в различни занимателни и образователни игри.

Славянка Милчева:
„Много по-спокойна се чувствам и виждам обгрижването, виждам вниманието, с които са обградени, когато и нас ни няма.”
Николай Попов:
„По този начин имаме възможност да видим каква е средата, с какво се занимават малчуганите и въобще толкова е интересно, че направо ми се иска да остана тук.”

И родители и педагози споделят, че ако това стане практика в детските градини у нас, ще бъде решен проблемът с доверието по между им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Испания отбелязват националния празник на страната
В Испания отбелязват националния празник на страната
Висшият съдебен съвет няма да поднови процедурата за избор на председател на ВАС
Висшият съдебен съвет няма да поднови процедурата за избор на председател на ВАС