НОВИНИ

Детското отделение на Пирогов с дизайн по модел на центъра за деца "Музейко"

Детското отделение в болница "Пирогов" ще бъде модернизирано по инициатива на фондация "Америка за България". То ще бъде съобразено изцяло с детските интереси. Целта на проекта "Малки герои" е да направи болничния престой на децата по-приятен, но и да улесни работата на медицинските екипи при работата им с малките пациенти. Обновяването на детското отделение е допълнение към ремонта, финансиран от Министерството на здравеопазването, който се извършва в момента. Дизайнът ще бъде по модел на детския център "Музейко".

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:32, 21.02.2017
21288
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Много скоро най-малките пациенти на "Пирогов" ще могат да се запознаят отблизо с приказните герои, които правят вълшебства и им помагат да вярват в доброто. Белите стени вече няма да бъдат скучни и стресиращи. Върху тях ще оживеят популярните герои от детски приказки и филмчета, които вдъхновяват децата.

Проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ "Пирогов": "Ще бъде направено допълнителното естетично оформление, което да накара децата да се чувстват по-комфортно, анти-стресово, така че все пак техният престой в "Пирогов" да бъде все едно е в една модерна европейска и световна клиника."

Новият дизайн ще бъде по модел на детския център "Музейко" и ще включва образователни игри, които ще пренесат децата в една по-приятна и по-цветна атмосфера,която да помогне за по-бързото им възстановяване.

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България: "С тази инициатива отличната клинична репутация на "Пирогов" ще бъде допълнена от една топла, приветлива и стимулираща среда за всички участващи във възстановителния и лечебен процес."

Ремонтът на детското отделение трябва да бъде окончателно завършен през септември, а за финалните щрихи на проекта ще се погрижи архитект Лий Сколник, който в момента участва и в изграждането на детска болница в Ню Йорк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартенски музикални дни в Русе за 57-и път
Мартенски музикални дни в Русе за 57-и път
Расте интересът към местните сортове зеленчуци
Расте интересът към местните сортове зеленчуци