НОВИНИ

Девет души избягаха от затвор в Берлин между Коледа и Нова година

Девет затворници са избягали от затвор в Берлин между Коледа и Нова година, включително четирима при зрелищно бягство, което било заснето от наблюдателните камери, но никой не реагирал, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:07, 02.01.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
девет души избягаха затвор берлин коледа нова година

"Между 28 декември и 1 януари са избягали петима души, които са били на полусвободен режим", се казва в изявление на берлинската съдебна служба. Този режим позволява на задържаните да работят извън затвора.

Полицията продължава да издирва седем от деветимата бегълци.
"Всички охранителни мерки в затвора Пльотцензее ще бъдат преразгледани", заяви правосъдният министър на провинция Берлин Дирк Беренд. "Персоналът на затвора ще бъде увеличен", добави той.

В четвъртък четирима от затворниците, на възраст между 28 и 35 години, избягали, като разбили част от бетонна стена и прескочили ограда с бодлива тел. Един от четиримата впоследствие се предал.

Въпреки че бягството им било заснето от камерите, охраната задействала алармата едва половин час по-късно. Тези затворници са изтърпявали присъди за въоръжен грабеж, нанасяне на тежка телесна повреда и обири.

Между четвъртък и вторник други петима затворници, които работели извън затвора през деня, не се прибрали вечерта. Един от тях е заловен от полицията.
В затвора Пльотцензее в момента има около 350 затворници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Целият състав на СДВР работи по тежкия случай в Нови Искър
Целият състав на СДВР работи по тежкия случай в Нови Искър
Петте жертви в къщата в Нови Искър са с по една прострелна рана
Петте жертви в къщата в Нови Искър са с по една прострелна рана