НОВИНИ

Полицай е в болница след сблъсък с роми в Сливен, 9 души са задържани

9 души са били задържани след сблъсък между роми и полицаи в квартал "Надежда" в Сливен. Това съобщи пред журналисти директорът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков. Четирима полицаи са пострадали, като трима от тях са прегледани и изписани за домашно лечение. Един е настанен в болница с множество травми, като състоянието му е стабилно и е под лекарско наблюдение. Той има нараняване в областта на главата.

bnt avatar logo
от
13:17, 19.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Инцидентът е станал снощи след като два полицейски екипа са се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина в ромския квартал.

На място полицаите са открили около десетина души в нетрезво състояние, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания за спиране на силната музика.

При опит да бъдат задържани двама от участниците в сбиването, към тях се присъединили още около стотина роми от съседните къщи и започнали да замерят полицаите с бутилки, камъни и буркани със зимнина.

Рано тази сутрин след проведена полицейска операция в квартал "Надежда" са задържани 9 участници в сбиването, всички криминално проявени - основно за кражби, а един от тях - за посегателство над длъжностно лице.

По случая е образувано досъдебно производство, предстои повдигане на обвинения и вземане на мярка за неотклонение на задържаните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акад. Дамян Дамянов ще бъде награден с отличието Лекар на годината 2018
Акад. Дамян Дамянов ще бъде награден с отличието "Лекар на годината 2018"
Шофьор на ученически автобус е хванат с положителна алкохолна проба
Шофьор на ученически автобус е хванат с положителна алкохолна проба