9 души са били задържани след сблъсък между роми и полицаи в квартал "Надежда" в Сливен. Това съобщи пред журналисти директорът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков. Четирима полицаи са пострадали, като трима от тях са прегледани и изписани за домашно лечение. Един е настанен в болница с множество травми, като състоянието му е стабилно и е под лекарско наблюдение. Той има нараняване в областта на главата.

Инцидентът е станал снощи след като два полицейски екипа са се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина в ромския квартал.

На място полицаите са открили около десетина души в нетрезво състояние, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания за спиране на силната музика.

При опит да бъдат задържани двама от участниците в сбиването, към тях се присъединили още около стотина роми от съседните къщи и започнали да замерят полицаите с бутилки, камъни и буркани със зимнина.

Рано тази сутрин след проведена полицейска операция в квартал "Надежда" са задържани 9 участници в сбиването, всички криминално проявени - основно за кражби, а един от тях - за посегателство над длъжностно лице.

По случая е образувано досъдебно производство, предстои повдигане на обвинения и вземане на мярка за неотклонение на задържаните.

Трима полицаи пострадаха след сигнал за силна музика в квартал в Сливен

Трима полицаи пострадаха след сигнал за силна музика в квартал в Сливен

Сигнал за висока музика в кв.“Надежда“ в Сливен бил получен снощи в 22.15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристиг...